1 2 3c

Totale besoekerstal

Artikels vertoon Trefslae
6696529

Besoekers aanlyn

Ons het 33 gaste en geen lede aanlyn

 

  Videos en Toesprake

 

jacob zuma sing shoot the boer

 

Teken aan

Afrikaner

'ONS IS NEDERLAND' NUWE BEWEGING AAN DIE (POLITIEKE) FIRMAMENT

MEV. DANIËLLE DE VRIES, DIE NUMMER 7 OP DIE KANDIDATELYS: "NA EEN GESELSIE MET MNR. VERSTEEG HET EK METEENS GEDINK EK KAN 100 PERSENT AGTER DIE STANDPUNTE VAN 'ONS IS NEDERLAND' STAAN"

Geagte leser. Ons het 'n baie insiggewende onderhoud gehad met mevrou Daniëlle de Vries uit die Overijsselse stad Enschede. Sy is één van die kandidate van die onlangs 2021 02 17 1gestigte beweging 'Ons is Nederland' en staan op die sewende plek. Behalwe dat sy 5 jaar in de wyksraad gesit het en daar die funksie van voorsitter beklee het, doen sy ook alles om bewoners met mekaar in kontak te bring en hulp te bied as hulle die plaaslike instansies nodig het vir het een en ander. Die veiligheid in haar wyk is vir haar 'n speerpunt wat haar reeds van jongsaf aangetrek het. Mevrou het ook 'n keer 'n eie politieke party begin wat in lyn lê met die Forum vir Demokrasie.

Voordat we met het vraaggesprek beginnen willen we vermelden dat mevrouw ons nadrukkelijk verzocht heeft haar met haar voornaam aan te spreken dus dan zullen we dan ook doen.

"Daniëlle, in de inleiding werd al summier weergegeven wat je zoal gedaan hebt in je leven. Zou je aan de lezers nog wat meer kwijt willen?"

“ Ik ben 38 jaar en woon sinds 2006 in Enschede. Ik ben geboren en opgegroeid in de Friese stad Heerenveen en opgegroeid in Wolvega. Qua studie heb ik Middelbaar Beroeps Onderwijs (MBO) gevolgd en Sociale dienstverlening en Sociaal Pedagogisch Werk (SPW) gedaan".

"Wanneer besloot je je kandidaat te stellen voor 'Wij zijn Nederland', en we koppelen er een vraag aan vast. Wilde je altijd al meer dan tot nog toe het geval was meer doen voor je medemens en zag je je wens werkelijkheid worden toen je je bij deze beweging aansloot?"

“Ik besloot me kandidaat te stellen nadat ik door gemeenteraadslid Erwin Versteeg benaderd ben. Uiteraard heb ik er eerst nog goed over nagedacht. Ik denk echter dat als je iets wilt doen of iets 2021 02 17 2wil veranderen dat je dat het beste kan proberen in de landelijke politiek. Ik heb jarenlang vrijwilligerswerk gedaan en projecten voor de gemeente op het gebied van afval en milieu. Daarnaast was ik voorzitter van een wijkraad. Heb ervaren dat als je graag mensen wilt helpen en ondersteunen vastloopt door wetten, regels en procedures. Ik denk dat dit een mooie kans is om verandering te brengen".

"Wij zagen een video waarin je, ondanks dat het er daarin niet bepaald kalm aan toe ging toch helemaal rustig bleef. We kunnen dus gerust stellen dat je ook in moeilijke situaties de rust zelve blijft. Naar onze mening een heel goede eigenschap die je zeker van pas kan komen in je politieke carrière.Heb je misschien nog een paar voorbeelden uit het verleden waar dat talent je goed van pas is gekomen?"

“ Ja, ik ben en blijf dikwijls rustig en probeer altijd de rust en vrede te bewaren. Ik vind dat ook erg belangrijk en denk ook altijd eerst goed na voordat ik iets zeg. Ik wil het niet verkeerd zeggen of dat het verkeerd opgevat wordt. Natuurlijk word ik wel eens boos of vind iets niet leuk maar dat uit ik niet in het openbaar. Dan deel ik dat liever met dierbaren om mijn hart te luchten. Ik ga namelijk van het gegeven uit van eerst goed nadenken en dan weloverwogen een beslissing nemen of antwoord geven".

"Heb je daarbij ook een bemiddelende rol kunnen spelen?"

"Ik weet aan welke video u refereert in uw vorige vraag. Dit was die waarin ik samen met mijn goede vriendin Belinda probeerde een oude dame tot kalmte te manen. In normale omstandigheden probeer ik echter ook altijd een verbindende en waar nodig bemiddelende rol te spelen. Dit uiteraard wel duidelijk binnen afgebakende kaders. Dan moet u denken aan de wettelijke regels maar zeker ook de normen en waarden zoals deze gelden binnen onze Nederlandse traditie.”

"Je gaf aan zelf al eens een politieke partij te hebben opgericht. Welke partij was dit en wanneer vatte je het plan op om deze te beginnen?"

“ In 2017 heb ik met 3 anderen een politieke partij opgericht. Dat is DPE Democratisch Platform Enschede. Het plan hiervoor is ook in datzelfde jaar ontstaan samen met een groep andere mensen. In dat jaar zijn we bijna wekelijks samengekomen om te brainstormen. Deze partij kan je vergelijken met Forum voor Democratie en bestaat nog steeds. Ze heeft 1 zetel in de raad".

"Wat zou er volgens jouw visie allemaal moeten veranderen in Nederland en is dat ook realiseerbaar?"

"Ik vind het belangrijk dat de Nederlander zich weer thuis gaat voelen in het eigen land. Nederland is veranderd de laatste 40 jaar waardoor onze normen, waarden en tradities onder druk zijn komen te staan. Als vrouw is het soms beangstigend. Er zijn culturen binnen gehaald die van mening zijn dat vrouwen niet alleen ondergeschikt zijn maar waar de vrouw ook wordt gezien als een soort broedmachine die vooral kinderen moet baren. Dat is voor mij onacceptabel. Er is een verschil tussen mannen en vrouwen maar de vrouw is zeker niet ondergeschikt. Daar wil ik me voor inzetten. Ook vind ik het belangrijk dat de inwoner weer gehoord wordt door de politiek.”

"We maken even een overstapje naar het buitenland. Je zei ons voordat we dit onderhoud begonnen, dat je ook op de hoogte bent van de penibele situatie waar vele Afrikaners in verkeren sedert ze in 1994 overgeleverd zijn aan het communistische ANC regime. Vooral Pvda, Groen Links en Democraten 66 stuurden aan op de huidige zogenoemde regenboognatie. Opvallend is dat ze tijdens de Apartheid de longen uit hun lijf schreeuwden over zoveel 'onrecht', maar nu de blanke bevolking op allerlei manieren achtergesteld wordt en te maken heeft met allerhande criminaliteit zoals moord, doodslag, gruwelijke verminkingen, aanrandingen en verkrachtingen, ze zwijgen als het graf. Wat vind je van deze houding en lijkt dit niet meten met twee maten?"

"Schandalig en verwerpelijk. Waar de door u genoemde partijen, zo heb ik onderzocht destijds in de rij stonden om vooral de blanke Afrikaners te veroordelen. Zo kijken ze nu weg. In mijn jeugd werd mij voorgehouden dat Oud-president Frederik Willem de Klerk de man is die apartheid afschafte. Nelson Mandela kreeg de nobelprijs voor de vrede. Maar als je werkelijk verder kijkt, en dat heb ik gedaan hebben zij juist een basis gelegd, aangemoedigd door de genoemde partijen natuurlijk, voor de realiteit van de dag van vandaag. Onteigening, moord, doodslag, gruwelijke verminkingen, aanrandingen en verkrachtingen op de blanke boeren.”

"In Nederland zie je dat met name deze zelfde linkse partijen ook graag zo'n veelkleurige en veelsoortige samenleving ambiëren. Dat zoiets onwerkbaar is bewijzen wel de misdaadstatistieken waar niet-Westerse allochtonen op kop gaan waar het intimidatie, afpersing, diefstal en roofovervallen betreft. Toch blijven deze partijen hoe dan ook vasthouden aan zo'n maatschappijmodel. Waarom zouden ze dit blijven doen?"

"Hier kan ik kort over zijn. Wie de derde wereld ongebreideld importeert, importeert naast de cultuur, ook de normen, waarden en tradities ván die cultuur. En dat is waarom veel Nederlanders zich inmiddels een vreemde voelen in hun eigen land. Ik ben van nature geen complotdenker. 2021 02 17 3Wat de werkelijkheid is los van de globalistische agenda, is dat er een complete subsidie industrie achter zit. Ook voor de mensen die niet eens stemmen op de linkse partijen is het puur een kwestie om hun boterham. We zullen om te veranderen dus echt een plek moeten krijgen binnen de instituties zodat we kunnen aantonen dat door juist naar binnen te werken, meer op te komen voor de eigen mensen. We kunnen dan zelfs een betere steun bieden als het nodig is, waarbij ook het leven voor ons zelf verbeterd en we nog steeds een goede boterham kunnen verdienen. En nog belangrijker misschien, meer overhouden. Want nu moeten we heel veel monden voeden van mensen die nog nooit een steentje hebben bijgedragen aan onze maatschappij.”

"Zou je met 'Wij zijn Nederland' dit streven kunnen doorbreken en op welke wijze denk je dat dit zou kunnen?"

"Absoluut, want we zijn juist een brede volksbeweging aan het bouwen. De politieke ambities zijn in die zin alleen een onderdeel van de totale opbouw van de beweging”

"Helder. Nog één vraag tot besluit. Toen we je vroegen of je een plek in je stad kon noemen die je nauw aan het hart ligt, koos je voor de Vliegbasis Twente. Waarom speciaal hiervoor?"

"Deze plek is speciaal voor mij omdat ik er een tijdje gewerkt heb toen de vliegbasis nog van Defensie was. En nu is het een prachtig wandelgebied. Ik kom hier veel met dwergteckeltje Molly.
Er komen nog steeds vliegtuigen die hier uit elkaar gehaald worden dus naast het wandelen met mijn hondje vind ik het ook mooi om naar die vliegtuigen te kijken die hier landen en nog geparkeerd staan".

"We ronden af en danken je hartelijk voor je tijd en moeite.

"Heel graag gedaan".

 s1

 d1

 sw1

 v1

Haat Spraak  

 

Volkstem Vorige Uitgawes Advertensie