1 2 3c

Totale besoekerstal

Artikels vertoon Trefslae
6691347

Besoekers aanlyn

Ons het 30 gaste en geen lede aanlyn

 

  Videos en Toesprake

 

jacob zuma sing shoot the boer

 

Teken aan

Afrikaner

34 FRIESE WAT HUL MOTORS OP DIE PAD GESIT HET MOET VIR REGTER VERSKYN

gerwin met frise vlagMNR GERWIN DOKTER; "67 JAAR NA KNEPPELFREED HERHAAL DIE GESKIEDENIS HOM"

 

Soos u sal herinner was daar baie Friese wat op Saterdag 18 November 2017 hul motors op die pad gesit het, sodat drie busse met anargiste wat in die stad Dokkum wou protesteer teen Swarte Piet, nie verder kon ry nie. Op Maandag 8 Oktober, Dinsdag 9 Oktober, Donderdag 11 Oktober en Vrydag 12 Oktober moet hulle vir hul verset vir die regter verskyn. Hul regsaak sal in Ljouwert (Leeuwarden) die hoofstad van Fryslân (Friesland)  plaasvind. Na aanleiding van hierdie feit sal ons vrae stel aan mnr. Gerwin Dokter een van die inisiatiefnemers van die padblokkade.

 

"Meneer Dokter, U gaf  in de titel reeds aan, dat zevenenzestig jaar na Kneppelfreed de geschiedenis zich herhaald. Is dit naar uw idee de zoveelste aanval op de vrijheid van meningsuiting?"

 

"Nee, eigenlijk heeft het niet zo veel met elkaar te maken. Kneppelfreed ging over het gebruik van de Friese taal in een rechtszaak, en dit gaat natuurlijk over heel iets anders. Dit is niet zo zeer een aanval op de vrijheid van meningsuiting, meer een aanval op de normale Nederlandse burgers. Een klein aantal drammerige randstedelingen probeert hier met alle middelen hun mening op te leggen aan een ieder die het al dan niet met hun eens is, en ze werden tegengehouden toen ze op weg waren om te gaan demonstreren tussen kinderen die niks anders wilden dan Sinterklaas onthalen in Dokkum".

leaver"Gaat de vergelijking met die gebeurtenis geheel op of misschien ten dele?"

 

"Wel enigszins, de mentaliteit van de Friezen werd beide keren verkeerd ingeschat. De daadkracht werd behoorlijk onderschat".

 

"Wat wordt de 34 Friezen ten laste gelegd?"

 

"Het blokkeren van een snelweg en het ontnemen van het recht op demonstratie".

 

"Op zaterdag 30 juni heeft een Turkse bruiloft in de stad Vlaardingen voor veel overlast gezorgd. Daarbij werden ook diverse verkeersovertredingen gepleegd zoals onnodig claxonneren, vuurwerk afsteken en de weg blokkeren. Er werden zeggen en schrijven vier bekeuringen uitgedeeld. Op zaterdag 16 juli 2016 blokkeerden Turken de Rotterdamse Erasmusbrug en op zondag 9 september werd dit gedaan bij de A58. Er werd niet tegen opgetreden.  In dit licht gezien lijkt de rechtszaak tegen de Friezen eerder een showproces naar onze mening. Hoe denkt u hierover?"

zwarte piet partybus1

 

"Er wordt inderdaad met 2 maten gemeten. Bijvoorbeeld afgelopen week werd er door Pegida gedemonstreerd in Utrecht. Daarbij werden ze bekogeld door oa Marokkaanse jongeren, met glaswerk, blik en andere troep. Ik heb geen enkele bestuurder horen roepen dat Pegida in dit geval het recht tot demonstreren ontnomen werd. Ook de KOZP heeft de Erasmusbrug geblokkeerd tijdens een demonstratie, dus het blokkeren van een rijweg is niet een exclusieve Friese bezigheid".

 

"Hebben Nederlanders wellicht minder rechten dan degenen die hier niet hun oorsprong hebben?"

 

"Ik denk niet dat Nederlanders minder rechten hebben, maar ik denk wel dat justitie minder snel optreedt tegen bepaalde bevolkingsgroepen omdat men doodsbang is voor racist te worden uitgemaakt".

 

"Opmerkelijk was dat de beklaagden in een zogenoemde partybus naar het gerechtsgebouw werden gereden. De chauffeur verklaarde dat hij normaliter zijn voertuig inzet om discogangers te vervoeren. In de bus werd vrolijke Sinterklaasmuziek ten gehore gebracht. Eenmaal aangekomen in Leeuwarden konden de verdachten ook nog rekenen op vele medestanders die van heinde en verre in alle vroegte waren gekomen om hun een hart onder de riem te steken en zich verenigd hadden in de 'Zwarte Piet Actiegroep'. Zij droegen spandoeken met teksten als: 'Samen sterk. Handen af van Zwarte Piet' en 'Zwarte Piet is zwart'. Geeft men hier een signaal af van genoeg is genoeg?"

 

"Men geeft het signaal af dat de KOZP in de Randstad moet blijven te zeuren en dat we het hier op onze eigen manier vieren. Ik denk dat in het hele noorden enorm veel steun en sympathie is voor de Blokkerfriezen".

 

"Op de route van deze bus waren op bruggen in Friesland spandoeken opgehangen met teksten als: Leaver dea as slaef (Liever dood dan slaaf)  OM anti-Frysk (Openbaar Ministerie anti-Fries) en 34 x Frijspraak ( 34 x Vrijspraak). We mogen toch wel constateren dat deze rechtszaak heel wat deining veroorzaakt in Friesland?"

 

"Kort gezegd is er is veel te doen rond deze zaak".

 

"De deelnemers en deelneemsters aan de blokkade worden in de volksmond reeds betiteld als 'de A7 helden'. Impliceert dit dat een heel groot deel van de bevolking achter de actie in Joure stond en nóg staat?"

 

"Voor zover ik dat kan inschatten staat zeker 90% achter de actie".

 

"Er bestond de vrees dat actievoerders van KOZP naar Leeuwarden zouden komen om de boel te verstoren. Is die angst bewaarheid gebleken?"

 

"Donderdag willen ze komen, dan gaan ze ook gebruik maken van hun spreekrecht. Dat is overigens geen angst. Ze waren destijds met een man of 70, dat zullen er nu eerder minder zijn. Er is niemand bang voor rellen of ongeregeldheden".

 

"U werd op donderdag 11 oktober als getuige gehoord. Zijn uit dit verhoor nog bijzonderheden naar voren gekomen?"

 

"Eigenlijk is er niks nieuws naar voren gekomen. Er werd inhoudelijk niets gedaan met de feiten zoals die uit het verhoor naar voren kwamen en ik kon alleen bevestigen wat er al eerder door Jenny's advocaat, dhr. Wim Anker was gezegd. Inmiddels zijn de eisen ook op tafel gekomen. Tegen Jenny is 240 uur werkstraf geëist en een voorwaardelijke celstraf. Even ter vergelijking, tegen Michael van Zijl, de voorman van De Grauwe Eeuw, die oproep tot het vermoorden van Sinterklaas tijdens de intocht, is 300 euro boete geëist. Het oproepen tot moord is blijkbaar een lichter vergrijp dan de oproep om die 3 bussen met relschoppers tegen te houden om onze kinderen te beschermen tegen deze oproerkraaiers die geweld niet schuwen om hun doel te bereiken.

Vrijdag 9 november is de uitspraak. Dan gaan we zien of de rechter bij de Kick Out Zwarte Piet in de tas zit of dat ie naar de feiten kijkt...".

 

"Meneer Dokter we willen u wederom danken voor uw tijd en moeite en laten we hopen dat het laatste het geval zal zijn en dat dus het recht zal zegevieren"."

 

"U ook hartelijk dank dat u deze zaak onder de aandacht brengt van uw buitenlandse lezers".

 

ns: Die gemors van die Grauwe Eeuw, misbruik die naam van die Goue Eeu vir hulle snode plannetjies

 s1

 d1

 sw1

 v1

Haat Spraak  

 

Volkstem Vorige Uitgawes Advertensie