1 2 3c

Totale besoekerstal

Artikels vertoon Trefslae
6696656

Besoekers aanlyn

Ons het 30 gaste en geen lede aanlyn

 

  Videos en Toesprake

 

jacob zuma sing shoot the boer

 

Teken aan

Afrikaner

FRIESE BEVOLKING IN OPSTAND OOR ANARGISTE

twee bussen van dde anti zwarte piet figuren worden tegen gehouden op de A7 bij JoureANARGISTIES VUILGOED WAT MET DRIE BUSSE UIT AMSTERDAM EN ROTTERDAM KOM DREIG OM SINTERKLAAS OPTOG IN DOKKUM TE VERSTEUR, MAAR MOET VLUG OMDAT DIE FRIESE BEVOLKING HUL KOMS NIE VERLANG NIE.

 

MEV. GABY DEPAUW: "EK IS BAIE TROTS OP DIE FRIESE VOLK WAT WAL GOOI TEEN HIERDIE GEMORS WAT DIE AFTOG MOES BLAAS".

Ons het 'n insiggewende 5e vraaggesprek in die Nederlands met mevrou Gaby Depauw, voormalige raadslid vir Vlaams Belang uit die munisipaliteit Burcht-Zwijndrecht, wat haar steur aan anargiste wat aangekondig het Saterdag 18 November die Sinterklaasoptog in die Friese stad Dokkum te ontreël. Mevrou Jenny Douwes, 'n entrepeneur uit die stad Drachten het die inisiatief geneem deur 'n video op YouTube te plaas, om aan die bevolking te vra om te protesteer teen hierdie versteuring.

In 'n ommesientjie het duisende mense uit die hele land, hierdie video gesien en hul steun uitgedruk vir haar oproep. Ongelukkig het die sosialistiese Burgemeester van Dokkum mevrou Waanders die protes verbied. Snaaks is dat sy die protesdemonstrasie van die gemors wel had toegelaat. Baie mense uit Friesland het hul motors op die pad gesit, sodat die busse met die vuilgoed nie verder kon ry nie. Die Burgemeester het toe besluit dat die aksie afgeblaas moes word.

Ons laat nou mev. Depauw aan die woord en sal haar vrae stel omtrent die gebeure.

kear1

 

"Mevrouw Depauw: we nemen aan dat u de gebeurtenissen vanuit Vlaanderen op de voet heeft gevolgd. Wat heeft u ervan meegekregen?"

 

"Wel dat de Nederlandse bevolking -en in deze waren het de Friezen- het meer dan beu zijn dat er getornd word aan hun tradities en ze er paal en perk aan willen stellen !  Ze sloten een snelweg af omdat zo de bussen van de anti-Zwarte Pietbeweging niet er door konden. Een sterk staaltje van saamhorigheid. Ze hadden geen tegenkanting verwacht zoveel is duidelijk. De tijd van toekijken is voorbij, het volk staat op !"

 

"De socialistische PvdA burgemeester Waanders had al maanden van te voren besloten dat de actievoerders wél mochten demonstreren maar de de Friese bevolking zich koest moest houden. Wat zou haar drijfveer geweest kunnen zijn?"

 

"Ze wou zeker meestappen in de politieke correcte pas dat zwarte piet racistisch is en de betogers vrij spel geven om hun ongenoegen te uiten".

 

"Op die zaterdag in alle vroegte stonden mensen nabij het vak waar gedemonstreerd mocht worden degenen op te wachten en werden de twee bussen op de snelweg bij Joure/Oudehaske geblokkeerd door automobilisten uit Dokkum maar ook uit andere Friese steden en dorpen. De betrokken automobilisten kunnen geldboetes verwachten vanwege die blokkade maar nu is er bekend gemaakt dat er al 33:000 euro's is ingezameld door Robin van Prattenburg uit Creil (provincie Flevoland) om de bekeuringen te betalen, en een Amsterdamse advocaat die gespecialiseerd is in het strafrecht genaamd Richard van der Weide heeft gezegd dat hij gratis z'n diensten aan wil bieden. Wat zegt dit u?"

 

"Eindelijk gaan de mensen in verzet en zijn ze hebben hun buik ervan vol. Te merken is dat het hoe langer hoe meer bijval krijgt uit alle lagen van de bevolking. Een goede tendens zoveel is wel duidelijk".

 

"Tegelijkertijd hield Voorpost in de Vlaamse stad Antwerpen een actie, omdat het gemeentebestuur had verboden dat er Zwarte Pieten aanwezig zouden zijn bij de intocht van Sinterklaas op de Grote Markt op straffe van ingrijpen door de politie. Alleen politiek correcte roetveeg pieten en regenboog pieten mochten hun opwachting maken. Kunnen we stellen dat er een kentering plaats gaat vinden en die aanval op ons kinderfeest z'n laatste jaar beleefd heeft?"

 

"Ja dat denk ik zeker. Het mooiste was dat ze helemaal niet tegen gehouden werden in hun echte Zwarte Pietenpakken. Voorpost heeft al meer dan eens met duidelijke acties laten zien dat ze echt begaan is met onze tradities en ze staat steeds paraat op allerlei evenementen. Zowel in Vlaanderen als in Nederland gaat Voorpost in het verzet. Gelukkig zijn er nog idealisten".

 

"Hoe reageerden de Antwerpenaren op het initiatief van Voorpost?"

voorpost omzeilt

 

"De Antwerpenaren stonden zeer positief tegenover de actie van Voorpost. De gewone man in de straat heeft geen enkel probleem met de Knecht van Sinterklaas, en hij ziet dit hoegenaamd niet als racisme. Jong en oud zijn van mening dat de figuur van Zwarte Piet iets is dat er bijhoort. Dat is altijd zo geweest en zal altijd zo zijn ondanks een paar politiek correcte nitwits .Nu hebben ze dan een zwarte medemens die wil werken en ook nog een grote kindervriend is en dan nog zijn ze niet content en moet dit gebruik verdwijnen".

 

"Kunnen we stellen dat zowel in Dokkum als in Antwerpen zaterdag geschiedenis werd geschreven?"

 

"Ja , men kan mensen zeer ver drijven maar men komt op een gegeven ogenblik tot een punt waar genoeg echt genoeg is en dan krijg je gelukkig een tegenbeweging. Té verdraagzaam is nooit goed want dan pakken ze telkens weer wat meer van onze eigenheid af".

 

"Zou deze moedige houding van de Friezen zijn weerslag hebben op de rest van Nederland en Vlaanderen?"

 

"Laat ons hopen. Meestal is het zo dat als er een begint de rest volgt. Moge er nu nog vele acties volgen na deze en op allerlei vlakken. Meer bepaald op meerdere fronten".

 

"We willen u wederom hartelijk danken voor dit vraaggesprek".

 

"Het genoegen is geheel aan mijn kant".


Kyk ook asb by: https://www.youtube.com/watch?v=TMAu0zhgdK0

 

https://www.youtube.com/watch?v=A1CR77WiTPQ

 

https://www.youtube.com/watch?v=4sDCSEF5jvw

 s1

 d1

 sw1

 v1

Haat Spraak  

 

Volkstem Vorige Uitgawes Advertensie