1 2 3c

Totale besoekerstal

Artikels vertoon Trefslae
6696598

Besoekers aanlyn

Ons het 37 gaste en geen lede aanlyn

 

  Videos en Toesprake

 

jacob zuma sing shoot the boer

 

Teken aan

Afrikaner

CHAOTIESE PIESANGREPUBLIEK

jan krooneman in kostuumSGP FAKSIEVOORSITTER MNR. JAN KROONEMAN: "NA MY SIENING HET DIE SG. 'NUWE' SUID-AFRIKA MIN GOED GEBRING.

HIERDIE IS DEUR DIE SOSIALISTE EN LINKS LIBERALE AFGEDWING MAAR NOU DIT 'N CHAOS IS, IS HULLE TJOEPSTIL".

Geagte lesers. Toe ons begin Junie die genoë had om mnr. Krooneman vrae te stel oor die handhawing van die Sondagsrus in sy stad Elburg, het hy ons toevertrou dat hy ook baie lief is vir die ou Suid-
Afrika. Na aanleiding hiervan het 'n nuwe insiggewende vraaggesprek plaasgevind.

"Meneer Krooneman u gaf al aan in de titel dat dat zogenaamde 'nieuwe' Zuid-Afrika in uw ogen weinig goed heeft gebracht. Zou u dit nader kunnen specificeren?"

"Na de afschaffing van de apartheid en het verdwijnen van de blanke regering van F.W. de Klerk is
Zuid-Afrika langzamerhand afgegleden van het meest welvarende land van het Afrikaanse continent, tot een arme, chaotische bananenrepubliek".


"Waarom zouden degenen die zo nodig deze verandering forceerden door boycotten af te kondigen en mensen die zaken deden met dat land bedreigden nu zo muisstil zijn, terwijl ze toentertijd nog liepen te schreeuwen tegen al dat vermeende onrecht?"

"Omdat ook zij nu wel inzien dat er ook een andere kant zit aan die zogenaamde politieke correctheid. Dat de vooral door het Oostblok gefinancierde ANC en Umkhonto we Sizwe oorzaak waren van al het geweld tegen de blanke regering. Ze zien nu ook wel dat de laatste twintig jaar het land is afgegleden naar totale anarchie. Het is inderdaad een 'razende' stilte".

"Hoe stond u tegenover het besluit van president de Klerk om vanaf 1994 de macht te delen met het ANC, en nog belangrijker: zou hij de macht ook daadwerkelijk delen?"

 

"Dat is nu vanaf mijn positie moeilijk in te schatten. De vraag is of dit ook gewerkt zou hebben"..

"In dit 'nieuwe'
Zuid-Afrika zijn al duizenden onschuldige burgers op de meest gruwelijk wijze aan hun eind gekomen. Triest hoogtepunt, of misschien kunnen we beter spreken over dieptepunt, was in 2014 toen de dan drie jarige Willemientjie Potgieter samen met haar ouders op 24 december werd vermoord. In de Nederlandse media, uitgezonderd het Reformatorisch Dagblad bericht men niet over deze 'zegeningen' . Zou dit niet interessant zijn voor de reguliere pers?"

 

"Ik denk dat de reguliere pers toentertijd klakkeloos achter de politiek correctie elite aanliep. Thans vinden ze het verdraaid lastig impliciet hun ongelijk te bekennen".

"De huidige president Zuma heeft herhaaldelijk opgeroepen om blanken te vermoorden. Zijn vroegere kompaan Malema die in ongenade is gevallen bij zijn voormalige medestander maakt het nog bonter door de onteigening van grond te eisen, net zoals reeds in Zimbabwe gebeurde onder Mugabe. Kan zo'n staatshoofd eigenlijk wel aanblijven naar uw mening?"

 

"Neen, in mijn ogen zou dat zeker niet kunnen, maar het volk krijgt nu de regering die het zelf heeft gewild. Met dien verstande, de meerderheid die achter de onmenselijke en meedogenloze Zoeloe hoofdmannen aanloopt. Voor de minderheid is het slikken of stikken".

 

"U vertelde ons dat u een voorliefde had en nóg hebt voor het oude Zuid-Afrika waar de Suid Afrikaanse Polisie nog de lijfspreuk had: 'ons beskerm en ons dien'. Een spreuk die, toen de SAP werd ingelijfd in de op communistische leest geschoeide SAPD,(Suid Afrikaanse Polisie Diens) alras tot het verleden behoorde. Wat is uw mening over deze gang van zaken?"


"Wanneer je als politie momenteel je macht misbruikt, mishandelt, moordt en op grote schaal corrupt bent kún je ook moeilijk die lijfspreuk handhaven".

"Nu we het toch over de periode vóór 1994 hebben. Als kind verslond u met gretigheid de boeken van de schrijver Louwrens Penning die u samen met uw vader las. Als we u laten kiezen tussen De Held van Spionkop, de Overwinnaar van Nooitgedacht of de Verkenner van Christiaan de Wet welke titel zou dan uw voorkeur hebben en waarom?"

 

"Dat kan ik niet precies meer zeggen. Het is 45 jaar geleden dat ik deze boeken las. Ik weet wél dat ik ze in één adem uitlas. Helaas heb ik ze niet in mijn bezit".

"In al zijn boeken toont de schrijver aan dat de Boeren voor een rechtvaardige zaak streden. Indien we dit gegeven naar het heden vertalen, vind u dan dat de geweldloze strijd van de Boeren tegenover de onwettige ANC regering ook deze kwalificatie verdiend?"

 

"Ja, inderdaad".

"Wat trok u zo aan in de avonturen van Veldkornet Louis Wessels en Blikoortje. Was het bijvoorbeeld de combinatie van heldhaftigheid, romantiek, humor en beschaving die tot de verbeelding sprak?"

 

"Ja, het was deze combinatie maar later ook de met christelijke ethiek doordrenkte manier van verhalen vertellen van Penning. Het gaf herkenning".

de held van spionkop"Dat geestelijke aspect ontbrak ook inderdaad niet in zijn boeken, wat bijzonder tot uitdrukking kwam in het in 1896 verschenen 'De helden van Suid
Afrika. Hierin werd zoals u weet, de 'Grote Trek' van de Boeren uit de Kaapkolonie naar Transvaal tot in het kleinste detail beschreven.Vooral de zin: Dieselfde helde en heldinne wat met 'n Psalm op die lippe en 'n Mausergeweer en 'n Bijbel gewapen, die wildernis trotseer waar die assegaai van die kaffer hul lewe bedreig het' zegt ons inziens eigenlijk alles over de onlosmakelijke verbondenheid van de Boeren en hun Schepper. Bent u het met ons eens dat dit voor elk mens de beste weg is om te gaan?"

 

"Jazeker, behoudens dat ik in het hier en nu op de Veluwe (gelukkig) nog geen Mauser nodig heb. Wel is het voortdurend nodig voorbeeldig te leven naar de bijbelse normen en waarden".

"Om weer terug te keren naar hoe we dit vraaggesprek begonnen. Zou dit voor het  'nieuwe'
Zuid-Afrika dé oplossing zijn om schoon schip te maken met dat onwettige regime?"

 

"Ja, vermoedelijk wel maar zolang deze 'kliek' regeert valt te duchten dat het alleen maar erger wordt. Er zal dus hoe dan ook een keer 'schoon schip' gemaakt moeten worden.

"Wederom danken we u voor dit boeiende vraaggesprek".


"Het genoegen was geheel aan mijn kant".

 s1

 d1

 sw1

 v1

Haat Spraak  

 

Volkstem Vorige Uitgawes Advertensie