1 2 3c

Totale besoekerstal

Artikels vertoon Trefslae
6696543

Besoekers aanlyn

Ons het 30 gaste en geen lede aanlyn

 

  Videos en Toesprake

 

jacob zuma sing shoot the boer

 

Teken aan

Afrikaner

DIKWELSE KONNEKSIE TUSSEN 'PIZZERIAS', EN SHISHALOUNGES EN KRIMINALITEIT

RAADSLID MNR TJERK LANGMAN VAN DIE LYS PIM FORTUYN EINDHOVEN: "VERAL IN MY STAD IS DIE OPKOMS VAN HIERDIE 'SAKELUI' 'N BAIE GROOT PROBLEEM"

Die politiek korrekte Amsterdamse koerant 'Het Parool' het onlangs sonder om doekies om te draai berig oor 'pizzerias' wat die naam nie eens werd is omdat aan so'n winkel niks Italiaans is 2019 08 21 1nie, en hul hul besig hou met swart geld wit te was. Die meeste van hierdie winkeliers is moslems. Dit is bekend dat 'n 'pizzeria' of shishalounge die voorbode is vir 'n enorme islamities sentrum of moslemse skool en dus op hierdie wyse die pad plavei vir nog meer islamisering. Nav. van die artikel in reeds genoemde koerant het ons 'n insiggewende vraaggesprek gehad met die raadslid van die Lys Pim Fortuyn van die afdeling Eindhoven.

"Meneer Langman we zijn heel benieuwd hoe deze zaakjes zich zo massaal in uw stad konden vestigen. Kunt u vertellen hoe dit in z'n werk is gegaan?"

"Ik wil me in de beantwoording graag beperken tot de shishalounges omdat dat een actueel probleem is in onze stad.

In Eindhoven is vooral de shishalounge (waterpijp café) een snel opkomend fenomeen. Zeker voor jonge moslims. Het is eigenlijk een nieuwe hangplek. Een 'gewone' kroeg is vaak geen optie omdat daar alcohol wordt geschonken wat verboden is in de islamitische cultuur. In een shishalounge wordt alleen waterpijp gerookt. Het is dus een prima alternatief voor jonge moslims om elkaar te treffen".

De lezer zal benieuwd zijn wat er in zo'n gelegenheid allemaal gebeurt. Kunt u dit vertellen?"

"In een shishalounge wordt waterpijp gerookt. Meestal tabak maar ook kruiden of gedroogde vruchten. Het roken van kruiden of gedroogde vruchten valt niet onder het rookverbod dus hoeft 2019 08 21 2niet in speciale ruimtes plaats te vinden.. Als er tabak wordt gerookt moet dat wel in een speciale ruimte i.v.m. de reeds eerder genoemde tabakswet. Er zit geen leeftijdsgrens aan het roken van een waterpijp. Ook niet als er tabak wordt gerookt".

"worden deze activiteiten gedoogd?"

"Er is geen sprake van een gedoogconstructie. Shishalounges mogen gewoon bestaan mits ze zich houden aan de tabakswet".

"Herkend u zich in de berichtgeving van Het Parool dat in de meeste van deze zaakjes zwart geld in omloop is en er connecties zijn met de onderwereld?"

"Absoluut. Shishalounges worden veelal gebruikt voor witwaspraktijken,en omdat zo'n gelegenheid ook als hangplek wordt gebruikt, worden er ook criminele plannen beraamd. Jonge moslims worden in zo'n lounge dikwijls beïnvloed door het groepsgedrag, en op die manier bij deze criminele activiteiten betrokken. Regelrechte ronselpraktijken. Daarom zijn er meestal ook ernstige incidenten bij shiashalounges in Nederland".

"Hoeveel van deze lounges telt Eindhoven inmiddels?"

"Een stuk of 12, maar dat is lastig in te schatten omdat er ook shisha wordt aangeboden in gewone clubs en cafe's. Dit kan omdat het roken van kruiden en gedroogde vruchten niet onder de tabakswet valt".

"Zijn dit een soort van veredelde cafe's met dien verstande dat hier wel binnen gerookt mag worden?"

"Ja dat is juist maar ook voor deze shishalounges geldt gewoon de tabakswet. Dus als er tabak wordt gerookt moet dat in een aparte rookruimte. het roken van kruiden en gedroogde vruchten mag overal".

"In de plaatselijke pers lezen we regelmatig van invallen door de politie. Blijft zo'n zaak ondanks dit gegeven gewoon open?"

"In Eindhoven is onlangs hard opgetreden tegen zo'n shishalounge i.v.m. criminele activiteiten (zie link). Deze zaak is ook gesloten door de burgemeester".

https://www.ed.nl/brabant/drugs-schietpartijen-en-handgranaten-veel-shishalounges-in-brabant-hebben-crimineel-randje~a759287a/?referrer=https://www.google.com/

"Is er zicht op of de eigenaren van zo'n lounge wel zuiver op de graat zijn en zo niet word dan de wet Bibob toegepast?"

"De wet Bibob wordt altijd toegepast bij de vergunningverlening maar ondanks dat gaat het toch regelmatig fout. Het is een schimmige wereld dus moeilijk controleerbaar".

"We noemden in de inleiding behalve de reeds genoemde zaken al 'pizzerias', die verre van Italiaans zijn en waar het bekende gezegde dat de vlag de lading niet dekt, van toepassing is.

Worden deze ook gerund door moslims?"

"Ja dat klopt. Ook deze zaken zijn in handen van hen".

"Belwinkels, bakkerijen en kappers die door vreemdelingen gerund worden lijken ook prima in dit rijtje te passen. Hele winkelstraten in met name Den Haag, Rotterdam en Amsterdam bestaan al uit dit eenzijdige aanbod. Hoe is het in Eindhoven hiermee gesteld?"

"In Eindhoven zie je dit ook steeds meer. Zeker de Kruisstraat is zo'n straat die in rap tempo 2019 08 21 3islamiseert. Je ziet hier voornamelijk nog maar ondernemingen gerund door buitenlanders. met name moslims. Het aanbod is zeer eenzijdig en vaak met criminaliteit omgeven. ( zie link).

https://www.ed.nl/eindhoven/spookwoningen-en-witwassen-omgeving-kruisstraat-in-eindhoven-onder-de-criminele-loep~a88b5cb4/

"Zijn er in deze neringen net als bij de shishalounges criminele zaken waarneembaar?"

"Absoluut, vooral witwassen en andere ondermijnende criminaliteit".

"Hoe vergaat het eigenlijk de oorspronkelijke ondernemers en dan bedoelen we de Nederlandse bakker, groenteman en slager. Kunnen zij te midden van dat 'meer van hetzelfde' nog wel overleven of trekken ze weg naar andere wijken?"

"Je ziet al jaren de teloorgang van de traditionele bakker, slager en groenteboer. Dit heeft ook te maken met het feit dat supermarkten steeds meer kwalitatief goed vlees, groente en brood gaan verkopen tegen een lager tarief. Daar kan de Nederlandse ondernemer in de meeste gevallen niet meer tegen opboksen. hierdoor ontstaat leegstand die dikwijls wordt opgevuld door eerdergenoemde ondernemingen zoals shishalounges, kebab- en shoarmazaken, kappers enzovoorts"

"We ronden af en wensen u heel veel succes om voorgoed komaf te kunnen maken met die shishalounges".

"Dank u wel!"

 s1

 d1

 sw1

 v1

Haat Spraak  

 

Volkstem Vorige Uitgawes Advertensie